Oli tavoitteena sitten painon pudottaminen, voiman lisääminen, tai kunnon ylläpitäminen, maitotuotteiden suosiminen kannattaa. Vaihtoehtoja on nykyään runsaasti, eikä pelkästään perinteiseen maitoon, tai juustoon, tarvitse tyytyä. Saatavilla on myös runsaasti erilaisia makuja, mikä lisää monipuolisuutta. Näihin kuuluu esimerkiksi kreikkalainen jugurtti, raejuusto, vuohenjuusto, vuohenmaito ja laktoosittomat tuotteet. Kaikki näistä, sekä perinteinen maito ja juusto, omaavat runsaasti terveysetuja, jotka sopivat kaikille.

Proteiinia järjettömästi
Yksi lasillinen maitoa, sisältää 8g proteiinia, kun taas kreikkalaisessa jugurtissa samasta määrästä löytyy 16-25g proteiinia. Myös esimerkiksi raejuusto on mainio proteiininlähde ja sen takia useat urheilijat nauttivatkin maitotuotteita päivittäin.

Ravinteikkaat ja kaloriystävälliset
Proteiinin lisäksi maitotuotteet sisältävät paljon kalsiumia ja D-vitamiinia, joita tarvitsevat kaikki, mutta erityisesti urheilijat. Kalsium on tärkeä aine luuston ja lihasten kehitykselle, kun taas D-vitamiini auttaa luita voimaan paremmin, antaa voimaa ja lisää immuniteettia tauteja vastaan.

Auttaa pääsemään rasvasta eroon
Maitotuotteilla näyttää olevan myös vaikutus painonpudotukseen. Eräiden tutkimusten mukaan ne laihduttajat, joilla maitotuotteet oli mukava ruokavaliossa, pystyivät urheilemaan paremmin ja laihtuivat nopeammin, kuin maidottomalla ruokavaliolla olevat.

Maitotuotteet tarjoavat jokaiselle jotain ja vaikka laktoosi-intoleranssi olisikin ongelma, löytyy vaihtoehtoja jugurttien ja maitojen joukosta. Vegaaneille on olemassa myös vaihtoehtoisia tuotteita, kuten pähkinämaitoa, joka ei kuitenkaan sisällä kaikkia samoja etuja, mutta on parempi tyhjään verrattuna.