Tervetuloa tanskalaiseen keittiöön! Tiedätkö, minkälaiset herkut ovat tanskalaisten suosimia kulinaristisia herkkuja? Tutustutaan seuraavaksi kuuluisiin suussa sulaviin tanskalaisiin herkkuruokiin. Tanskalaiset pitävät erityisesti juustoista, kuten home- ja kermajuustosta sekä lihasta, eli erityisesti sianlihasta. Tanskassa syödään runsaasti myös taitavasti valmistettuja riistaruokia sekä hanhen että lampaan lihaa. Minkälaisesta tanskalaisesta ruoasta juuri sinä pitäisit?

Missä tanskalaiset ruoat paremmin maistuisivat kuin juuri Tanskassa? Tanska on yksi vaihtoehto, mutta nykyään tanskalaisista aterioista voi nauttia ihan missä päin maailmaa tahansa. Tärkeintä ovat oikeanlaiset ruoka-aineet, ruokailuvälineet ja taito tehdä hyvää ruokaa. Monenlaiset puutarhajuhlat ja grillikestit ovat mukava tapa tarjota maistuvia tanskalaisia ruokia.

Rörfokus -nettikauppa tarjoaa kaikkea kotiin ja retkelle

Grillailun lomassa on mukavaa rentoutua. Herkkuja odotellessa voi uida vaikkapa Rörfokus uima-altaassa tai poreammeessa. Osoitteessa https://rorfokus.fi/ voi hankkia lisäksi kaikkea muuta tarpeellista ja mukavaa kotiin tai mökille.

Haluaisitko hankkia kesäretkelle retkisuihkun tai vaikkapa aurinkopaneelin keräämään kesän valon ja auringon talteen talven varalle? Kodinhoitoon löytyy osoitteesta https://rorfokus.fi/ apu jos toinenkin, kuten pesuhuoneen kalusteita, tiskialtaita, pyykkikoreja, pyykkipoikia tai esimerkiksi keittiön hana sen vanhan ja tippuvan tilalle. Kaikkea löytyy, eli isoa ja pientä, jolloin aikaa säästyy kaikkeen muuhun.

Sisustusta ja sisustustarvikkeita ei ole myöskään unohdettu, joten nyt voi kutsua ystäviä ja sukulaisia vaikkapa tanskalaisiin ruokajuhliin. Ruoan jälkeen saunotaan, joten saunatarvikkeet, saippuat, harjat, saunatakit ja peilit kannattaa hankkia kätevästi asiantuntijalta https://rorfokus.fi/ -nettikaupasta. Saunan jälkeen siirrytään sisätiloihin perheen tai ystävien kanssa, joten lämpöisen hellepäivän jälkeen napsautetaan vain tehokas kannettava ilmastointilaite päälle raikasta ilmaa tuomaan! Kaikki tarpeellinen ja “elämän pieni luksus” kannattaa hankkia helposti “saman katon alta” osoitteessa https://rorfokus.fi/ Ei siis muuta kuin suunnittelemaan omaa mukavaa juhlapäivää ystävien kera jo tänään!

Syödään ja nautitaan hyvästä ruoasta

Frikadeller, eli tanskalaiset lihapullat

Frikadeller tarkoittaa sianlihasta valmistettuja herkullisia lihapullia. Kaikenikäisille tanskalaisille maistuvat frikadellit valmistetaan usein juuri sianlihasta, mutta toisinaan myös naudan- tai vasikanlihasta. Frikadellit tarjoillaan usein perunoiden, perunasoseen ja majoneesipohjaisen Remoulade -kastikkeen kera.

Røget sild, eli tanskalainen savusilli

Tanskalaista savusilliä ei vain voi jättää maistamatta, sillä niin ainutkertaisen hieno maku kyseisessä herkussa on! Savusilliä tarjoillaan lounaskahviloissa, ravintoloissa ja lähes kaikkialla Tanskassa aina kesäaikaan uusien sipulien ja retiisien kera. Myös keitetyt kananmunat savusillin mukana kuuluvat asiaan, sillä tanskalainen rakastaa herkullista ruokaa!

Smørrebrød, eli tanskalainen voileipä

Mikä onkaan se kaikkein kuuluisin tanskalainen kansallisruoka? Olisiko se herkullisilla täytteillä varustettu kuuluisa smørrebrød? Kysymyksessä on kaikkien Tanskassa vierailulla olleiden henkilöiden tuntema leipä, joka on täytetty muun muassa erilaisilla leikkeillä, kananmunalla, katkaravuilla, juustolla, vihanneksilla ja maksapasteijalla. Smørrebrød ei ole vain leipä, vaan maistuva ateria, joka nautitaan usein tanskalaisen kylmän, huurteisen oluen kera.

Smørkage, eli tanskalainen voikakku

Herkullisen aterian päätteeksi nautitaan höyryävää kahvia ja mantelimassalla, voikreemillä, sukaatilla, rusinoilla ja sokerikuorrutteella täytettyä ihanaa voikakkua! Voikakku ja kahvi maistuvat ihanalle, sillä tiedätkö, että tanskalaiset, norjalaiset ja ruotsalaiset ovat kaikki ahkeria kahvinjuojia, kuten suomalaisetkin. Pohjoismaa, sekö lienee syynä?

Kanelsnegle, eli tanskalaiset etanat

Ehkä valitset suussa sulavan voikakun rinnalle myös muutaman herkullisen kanelietanan? Maultaan ja tuntumaltaan suomalaista korvapuustia muistuttavat kanelietanat valmistuvat rapeasta voitaikinasta. Herkulliset “etanat” kuorrutetaan valkoisella sokerikuorrutteisella hunnulla.

Huikean hyviä makuja, ja erityisesti ihania leivoksia rakastavat tanskalaiset syövät vuosittain 10 kiloa leipomotuotteita. Perinteiset kotimaiset viinerit ovat nekin alun perin tanskasta lähtöisin! Tanska tarjoilee mielellään aitoa tanskalaista kotiruokaa suolaisine ja makeine herkkuineen, aivan kuin suomalaisetkin tekevät. Ehkäpä seuraavalla matkallasi Tanskaan, maistat monia paikallisia herkkuja “vatsan täydeltä?”