Kun tiedossa on kaikki tarpeellinen kaloreista, makroista ja mikroista, tulee tutustua siihen, millä aikavälillä niitä nautitaan ja koska on otollisin aika ruokailla. Lisäksi tulee tutustua mahdollisiin ravintolisiin, mitkä antavat potkua “kehittymiselle”.

Ruokailun ajoittaminen ja säännöllisyys
Ruokailun ajoittamisesta ja säännöllisyydestä voidaan keskustella kuinka paljon tahansa, mutta jos kaloreita, makroja ja mikroja ei osata arvioida, ei tällä ole merkitystä. Kun muut palikat on kohdallaan, tulee ottaa kaikki hyöty irti myös tästä. Näin tuetaan terveellisiä elämäntapoja, kehon rakentumista, sekä suorituskykyä. Suurimmalle osalle ihmisistä ruokailut kannattaa sijoittaa 3-4 tunnin välein, mutta myös omat mieltymykset ja aikataulu vaikuttavat asiaan paljon. Ennen urheilua on kuitenkin nautittava kunnollinen ruoka, jotta energiaa riittää ja treenin jälkeen tulee tehdä sama, jotta palautuminen voidaan optimoida. Kun treeni on ohitse, on hyvä rauhoittua, käydä suihkussa ja nauttia proteiinipitoinen ruoka tunnin sisällä.

Ravintolisät
Jauheet ja pillerit ovat tärkeä osa treenaajan arkea, mutta loppupeleissä niillä on pienin merkitys. Kun halutaan parasta mahdollista tulosta, tulee kaikkien osa-alueiden olla kohdallaan, jatkuvasti. Jos halutaan alkaa kokeilemaan ravintolisien käyttämistä, voidaan aloittaa esimerkiksi näillä:

Heraproteiini
Heraproteiini on nopeasti sulavaa, puhdasta proteiinia, jonka takia se on mainio lisä ennen ja jälkeen urheilun nautittavaan ateriaan. Sen käyttäminen pirtelössä, jugurtissa tai puurossa on hyvin suosittua ja se sopii tukemaan useimpia urheilijoiden ruokavalioita

Omega 3 kalaöljy
Varsinkin jos kala ei kuulu ruokavalioon, saadaan öljystä paljon hyötyä. Se auttaa palautumaan, parantaa kognitiivisia toimintoja, edistää kunnon kohoamista ja omaa useita muita terveydelle positiivisia ominaisuuksia.

Multivitamiinit
Aina on mahdollisuus, ettei jotain vitamiinia saada ruuasta tarpeeksi, joten multivitamiineilla voidaan tukea ruokavaliota. Niitä ei tulisi koskaan käyttämään korvikkeena.