Laihduttaminen ei tarkoita ruoka määrien ohittamista, vaan jokaisen tulee oppia, kuinka rasva tiputetaan, ilman että syödään vähemmän. Vaikka usein laihduttaessa ensimmäisenä mieleen tulee ruokamäärän vähentäminen, ei tämä pidä paikkaansa, sillä jatkuva nälän tunteminen ei aina ole se ratkaiseva asia. Painoa voidaan tiputtaa myös syömällä lisää. Vaikka ajatus tuntuu hullulta, on se usein paras tapa päästä kiinni terveellisiin elämäntapoihin ja pysyä ruokavaliossa, joka tukee hyvää kuntoa.

Lisää voimaa
Kuten on sanomattakin selvää, vatsa itsessään ei toimi kalorilaskurina, eikä esimerkiksi runsaasti kaloreita sisältävät ruuat, kuten jäätelö, täytä sitä. Energiaa saattaa kyllä saada, mutta tarkoituksena onkin löytää ruokia, joissa on enemmän ravintoarvoa. Tämä ei aina tarkoita suurta määrää kaloreita, vaan painonpudotuksen suhteen laadun lisäksi on mietittävä määrää. Kun halutaan syödä enemmän, on mietittävä minkälaisia ruokia ja tämän jälkeen niitä voidaan nauttia runsaat määrät. Sen sijaan että aletaan miettimään, onko jokin ruoka hyväksi tai pahaksi, on syytä miettiä miten ne vaikuttavat kehoon ja auttavat tavotteiden saavuttamiseksi. Esimerkiksi donitsin lisääminen ruokavalioon ei tarkoita, etteikö painoa voisi pudottaa, mutta se ei välttämättä ole järkevä vaihtoehto, koska se ei täytä, sisältää paljon kaloreita ja vähän ravintoaineita. Syömisen jälkeen saadaan sokerista energiasyöksy, joka johtaa automaattisesti romahtamiseen lyhyen ajan sisällä ja uuteen sokerin himoamiseen. Keho ja mieli voi paremmin kun valitaan paljon ravinteita sisältäviä ruokia, mitä voidaan syödä runsaasti ja näihin kuuluu esimerkiksi viherkasvit, vähärasvaiset proteiinit ja hitaat hiilihydraatit.

Älä rajoita hulluna
Satojen kaloreiden vähentäminen tai tiettyjen ruokaryhmien poistaminen kokonaan, on huono strategia. Tämä on kuitenkin suosittua, sillä tietenkin kaloreita vähentämällä alkaa painokin tippumaan ja sopivien ruokien valitsemisessa ollaan huolellisempia. Se voi kuitenkin herkästi synnyttää epäterveellisen näkökulman ruokiin ja ravintoon, mikä ei ole kannattavaa. Tässä ei opita tasapainoista ruokavaliota, tai annoskoon säätelyä, vaan elimistö ajattelee henkilön kärsivän nälästä, jolloin painoa on jopa vaikeampi pudottaa. Lisäksi mahdollisuus huijata ruokavaliossa on äärettömän suuri. Nyt ei tule kuitenkaan hypätä toiseen ääripäähän ja unohtaa kaloreiden laskeminen kokonaan. Aina tulee olla tietoinen siitä, mitä kehoon laitetaan, mutta pelkästään kaloreiden tuijottaminen ei tuo tulosta. Jotta rasvanpoltto onnistuu, tulee kiinnittää huomio makroihin.

Makrojen mestariksi
Kun lähdetään puhumaan makroista, tarkoitetaan ravintoaineita, kuten proteiinia, hiilihydraattia ja rasvoja. Kaloreiden laskeminen ei kerro sitä, kuinka paljon ravintoaineita saadaan mistäkin ryhmästä, eli esimerkiksi lihasten kasvattamiseen tarvittavan proteiinin määrä voi olla vähäinen. Makrojen laskeminen auttaa rikkomaan kalorit tiettyihin ruokaryhmiin, joita tarvitaan tasapainoiseen ruokavalioon. Laskemalla makrot saadaan arvuuttelu pois laihduttamisesta kokonaan ja lopputuloksena on läpi elämän kantava terveellinen ruokavalio.

Määrä lautasella
Kun ruoka jaetaan pieniin annoksiin, lautanen voi vaikuttaa yllättävän tyhjältä. Sen takia onkin tärkeää, että nautittava ruoka sisältää tarvittavat polttoaineet päivälle. Vaihtamalla ravinteikkaampiin ruokiin voidaan helposti ylläpitää kehon toimintaa ja välttää kiusausta lisätä kaloreita päivän mittaan. Esimerkiksi riisin suhteen saatavilla on useita eri vaihtoehtoja ja pelkästään erilaisen pussin valitseminen, voi tarkoittaa riisimäärän tuplaantumista, koska osa lajikkeista sisältää puolet vähemmän kaloreita ja hiilihydraatteja kuin toiset. Näin tunne pysyy täytenä ja saadaan syödä paljon, ilman lihomista.