Syö ainoastaan tiettyä ruoka-ainetta
Yksinkertaisesti, sen sijaan että nauttisit mustikkamuffinin, syö kauraa ja mustokoita. Tämä ei tarkoita, että vain raakoja ruokia saadaan nauttia, vaan sitä, että ruoka voidaan valmistaa esimerkiksi maatilalla, eikä pelkästään tehtaissa. Pakatut ruuat sisältävät paljon aineita, joita omasta keittiöstä ei koskaan löydy ja jos jotain ainesta ei tunnista, on parempi jättää ruoka kauppaan.

Pidä ruuat yksinkertaisina
Maukkaat, terveelliset ruuat eivät sisällä runsaasti aineksia. Kun aineita on vain muutamia, kuten vähärasvaista proteiinia, kokojyviä ja terveellisiä rasvoja, pysytään tasapainoisessa ruokavaliossa.

Syö hitaasti
Laske lusikka ja haarukka pöydälle, jokaisen palasen välissä ja keskity makuihin, sekä rakenteeseen. Ruokavalion muuttaminen tarkoittaa myös ruokailutapojen muuttamista. Se onkin mainio hetki harjoitella kärsivällistä ja nauttivaa tapaa syödä.

Syö säännöllisesti
Ruokailujen välillä ei tulisi olla yli 4 tuntia, sillä se auttaa elimistöä pysymään polttavassa tilassa ja verensokereita hallitulla tasolla.

Kuuntele elimistöä
Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että syödä tulee kun on nälkä ja ruokailu tulee lopettaa, kun on täynnä. Tämä ei tarkoita, että vatsa tulee pullottaa, vaan sitä, että olo on mukava. Terveelliset reseptit ja ateriat mahdollistavat määrän muuttamisen tarpeen mukaan ja näläntunteen käyttäminen indikaattorina, on usein toimiva ratkaisu. Jos nälkä on jatkuvasti, kannattaa etsiä reseptejä, joita saa nauttia suuret määrät lihomatta.