Oikean ruokavalion salaisuus on siinä, että tiedetään mitä suuhun laitetaan. Seuraavia ruokia kannattaa välttää kaikin keinoin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettei joskus voisi helpotella, mutta niiden ei tulisi olla osa normaalia ruokavaliota, vaan herkkuja erikoistilanteisiin.

Sokeripainotteiset tuotteet

Ruuat, jotka sisältävät runsaasti sokeria, saavat kilot kertymään helposti ja edistävät esimerkiksi diabeteksen syntymistä. Sama koskee myös sokerisia ruokia.

Trans-rasvat
Trans-rasvat ovat iso tekijä tiettyjen vakavien sairauksien edistämisessä, varsinkin kun kyseessä on sydämeen liittyvät ongelmat.

Kasvisrasvat
Useimmat ihmiset uskovat näiden olevan terveellisiä, mutta kasvisrasvat voivat rikkoa elimistön Omega 3 ja 6 tasapainon, josta aiheutuu ongelmia.

Huonot hiilihydraatit
Ruuat, kuten valkoinen leipä, sisältävät huonoja hiilihydraatteja ja niihin on myös sidoksissa liikalihavuus, ruuansulatus ongelmat, sekä ylensyöminen.

Prosessoidut, vähärasvaiset tuotteet
Nämä yritetään usein kaupata terveellisinä vaihtoehtoina, mutta niissä rasvat korvataan sokereilla, jotta maku paranee. Sokerit eivät tietenkään ole rasvoja parempi vaihtoehto, tai usein ne ovat jopa isompi paha.

Vielä on muistettava, ettei silloin tällöin herkutteleminen kaada maailmaa. Ylensyönti ei ole kuitenkaan koskaan hyvä ja jos esimerkiksi suklaapatukan syöminen ei koskaan jää vain yhteen kappaleeseen, on parempi olla ottamatta edes sitä ensimmäistä palasta. Tasapainoinen ruokavalio, liikunta, itsekuri ja ajan antaminen itselle, ovat tärkeimmät työvälineet, kun halutaan muuttaa elämäntapoja.