Koronaviruspandemia vuonna 2020 on asettanut aivan jokaisen meistä täysin uudenlaiseen tilanteeseen. Vielä vuonna 2019 vain harva meistä olisi voinut kuvitella uudenlaista katukuvaa koti-Suomessa, jossa täysin tavallinen näky olisivat maski kasvoillaan kulkevat ihmiset ja varovaisuuteen sekä turvaväleihin kehottavat kyltit. Kukaan ei olisi pahimmissa painajaisissaankaan voinut kuvitella, että pian raportoitaisiin päivittäin satoja uusia virustartuntoja ja useita kuolemia. Yhtäkkiä olemme kuitenkin kaikki joutuneet haluamattamme tämän paikan eteen ja macbook pro 13 kannettavasta tietokoneesta on tullut uusi paras ystävämme. Olemme jumittuneet koteihimme opiskelemaan tai tekemään töitä etänä ja asiaa ulos ei ole muuta kuin pakollisissa tarkoituksissa.

Vaikka ruokakaupassa käynti lasketaankin pakolliseksi menoksi, on moni alkanut pandemian myötä suosio ruoan tilaamista suoraan kotiin. Ruokien kuljetuspalvelut ja kotona syöminen ovat muutoinkin nostaneet suosiotaan viime vuosien aikana, joten äärimmäisen tarttuva ja vaarallinen virustauti on ollut omiaan lisäämään näiden suosiota entisestään. Tämän lisäksi myös niin sanotut ruokakassipalvelut eli valmiiksi kerätyt ja kotiovelle toimitetut ostokset ovat kokeneet rajun suosion, sillä tällä tavoin on mahdollista tehdä tavallisia ruokaostoksia täysin kontaktittomasti. Tällainen palvelu on ollut erityisen hyödyllinen etenkin riskiryhmään kuuluville ihmisille sekä vanhuksille, joille kauppaan pääsy saattaa olla vaikeaa.

Näin tilaat ruokaa netistä

Ruoan tilaaminen suoraan kotiovelle ei ole koskaan ollut näin helppoa. Et tarvitse tilauksen tekemiseksi muuta kuin tietokoneen tai älylaitteen sekä toimivan internet-yhteyden. Löydät internetistä useampia ruoan kuljetuspalveluita sekä ruokakassipalveluita, joista voit valita itsellesi mieluisimman tai parhaiten tarpeisiisi sopivan. Voit tilata valmiiksi valmistettua ruokaa suosikkiravintolastasi, pikaruokaa herkkuhetkiin tai koko viikon ruokaostokset kerralla. Lisää haluamasi ostokset sivuston ruokakoriin, syötä osoite- ja henkilötietosi, maksa tilaus netissä ja siirry odottamaan. Toimitukset voidaan suorittaa täysin kontaktivapaasti, eli sinun ei tarvitse missään vaiheessa tavata ruokalähettiä. Voit monessa applikaatiossa seurata ruokasi matkaa reaaliaikaisesti nähdäksesi, missä vaiheessa sen valmistus ja toimitus on. Saat viestin siitä, kun lähetys on saapunut määränpäähänsä. Tässä vaiheessa voit noutaa paketin ovesi takaa ja nauttia sen antimista!

Ruoan tilaaminen netistä on vain yksi niistä kymmenistä asioista, joiden mahdollisuudesta saamme kiittää tietokoneita ja älylaitteita. Esimerkiksi töissä käyminen etänä koronaturvallisesti ei olisi mahdollista ilman internetiä. Muista siis olla kiitollinen joka kerta, kun hyödynnät internetin palveluja korona-aikana.