Vaikka urheiltaisiin kuinka usein tahansa, tai syötäisiin terveellisiä välipaloja, usein sorrutaan samoihin virheisiin terveellisen ruokavalion suhteen. Tähän on listattu yleisimpiä mokia, joita ihmiset tekevät.

1. Kokojyväleipä on aina parempaa
Kokojyväleipä voi sisältää saman verran kaloreita, kuin vaalea leipä ja mikäli leipää syödään enemmän, tulee myös kaloreita enemmän. Sama toistuu myös useiden vähärasvaisten jugurttien ja jäätelöiden kanssa.

2. Ylensyöminen viikonloppuna, rajoittaminen viikolla
Tämä on terveellisen ruokavalion huijaamista, sillä jopa yhdessä päivässä voidaan tuhota viikon kalori kiintiö täysin.

3. Kalorit voidaan urheilla pois
Urheileminen on aina hyvästä, mutta vaikka urheiltaisiin, ei ruokavaliota voida unohtaa. Kaloreiden laskeminen ja sen mukaan harjoitteleminen, ei toimi täysin suhteessa. Painonpudotuksessa kaloreiden laskeminen ja ruokavalio on tärkeämpää kuin urheilu, mutta urheiluakaan ei pidä unohtaa.

4. Salaatti ja päälle kaloripommi kastikkeella
Vaikka salaatin syöminen on hyvä vaihtoehto, ei kastikkeen kanssa tule olla liian avokätinen. Ne voivat helposti tuoda ruokaan vaikka 500 kaloria lisää, jolloin salaatti ei enää mistään kohtaa ollut terveellinen vaihtoehto.

5. Hiilihydraattien jättäminen
Hiilihydraattien korvaaminen proteiinilla ja vihanneksilla on usein huonosti päättyvät tarina. Verensokerin laskiessa päädytään ahtamaan hiilihydraatteja oikein olan takaa ja tämä tuo tietenkin negatiivisen vaikutuksen laihduttamiseen. Hiilihydraatit yksinään eivät lihota, vaan nälässä pitäminen, sekä sen johdosta tapahtuva lipsuminen, aiheuttaa painon kohoamisen nopeasti.