Vähäkalorinen ruoka ei tarkoita sitä, että ruoka olisi mautonta tai ettei siitä saa ravintoaineita. Näiden terveellisten, vähäkaloristen ruokien avulla pysyt paremmassa kunnossa ja onnistut painonpudotuksessa!

Vesikrassi
Tämä vähäkalorinen kasvis tulee lisätä ruokavalioon ehdottomasti, sillä sen ihanan virheät lehdet sisältävät runsaasti ravintoaineita ja vitamiineja. Sen lisäksi kasvi tarjoaa antioksidanttista tehoa!

Rucola
Tämä maukas viherkasvi on mainio lisä salaattiin tai voileipään, eikä se lisää kaloreita juurikaan. Vaikka kaloreita on vähän, sisältää se runsaasti luita vahvistavaa K-vitamiinia. Tietenkään antioksidanttista tehoa ei pidä unohtaa ja kun rucolaa nautitaan vaikka pinaatin kanssa, saadaan nautittua kunnon voimaruokaa.

Selleri
Vaikka selleri ei ehkä ole yhtä suosittu kuin kaali, on se erittäin hyvä aines terveelliseen ruokavalioon. Sellereitä voidaan popsia lähes rajattomasti, ilman että vyötärölle kerty y vararengasta ja lisäksi saadaan annos K-vitamiinia.

Kurkku
Kurkku on suurimmaksi osaksi vettä, minkä takia niihin ei mahdu kaloreita juuri lainkaan. Suuri vesimäärä auttaa myös pitämään kehon nestetasapainon yllä ja antamaan täyden olon, jolloin keksipurkin väärinkäytön mahdollisuus pienenee. Jos halutaan saada mahdollisimman paljon kuituja, kannattaa syödä kurkku kuorineen, sillä se on ravintoaineiltaan kurkun rikkaimpia osia.

Luumu
Luumu on erinomainen hedelmä helpottamaan makeanhimoa, ilman että se vaikuttaa ulkonäköön. Antioksidanttiset ominaisuudet saavat myös luumun kohoavan korkealle jokaisen terveellistä ruokavaliota noudattavan henkilön silmissä.

Greippi
Greippi on hyvä hedelmä, kun halutaan pitää sokerit kurissa. Sitrushedelmänä se on täynnä C-vitamiinia ja päivittäinen greipin syöminen auttaa parantamaan verenpainetta, sekä kolesterolia ja vauhdittaa rasvanpolttoa vyötäröltä.

Bulgur
Bulgur on tehty täysjyvä vehnästä ja se sisältää runsaasti kuituja. Nopeasti valmistuva ruoka auttaa pitämään verensokeriarvot kunnossa ja antaa energiaa tasaiseen tahtiin.

Soba nuudelit
Kokojyvä spagettia puolet vähemmän kaloreita sisältävät Soba nuudelit ovat gluteenittomia ja vauhdittavat painonpudotusta. On kuitenkin tärkeää valita ainoastaan sellaiset nuudelit, joissa ei ole käytetty vehnäjauhoja, sillä ne nostavat kalorimäärää.

Vehnäleseet
Vehnäleseillä vähäkalorisen ravinnon lisääminen ruokavalioon on helppoa. Sen lisäksi leiseistä löytyy paljon B-vitamiinia ja magnesiumia. Vehnäleseiden avulla olo on täysi ja vyötärö pysyy hoikkana.

Kalkkunanrinta
Lounasleivän väliin on hyvä kasata vähäkalorista kalkkunanrintaa, sillä se on yksi keveimmistä lihoista. Vältä kuitenkin marinoituja tai maustettuja vaihtoehtoja, jotka lisäävät kalorimäärää herkästi.

Turska
Vaikka turskassa ei olekaan kovin paljon kaloreita, on siinä runsaasti seleeniä, mikä toimii antioksidanttina. Varsinkin rankkojen treenipäivien aikana turska auttaa lihaksia korjaamaan vahingoittuneita osia.

Simpukat
Simpukoissa on yksi parhaista proteiini – kalori suhteista. Ne sisältävät myös paljon Omega-3 rasvoja ja ovat täydellinen vaihtoehto myös raskaamman treenin harjoittajille.

Kananrinta
Kananrinta tuskin on jännittävin ruoka, mitä tullaan syömään, mutta siinä on runsaasti proteiineja ja vähän kaloreita. Proteiini saa olon täydeksi ja kanan pilkkominen elimistössä vaatii suhteellisen paljon energiaa, jolloin kaloreita palaa entisestään.

Tarhapavut
Tarhapavuilla saadaan nopeasti lisättyä vähäkalorista kasviproteiinia ja kuituja ruokavalioon. Mikäli mahdollista, tulee papupurkkien joukosta etsiä aina se suolaamaton vaihtoehto!

Linssit
Harvoissa ruuissa on yhtä paljon ravintoaineita, kuin linsseissä. Kaloreita ei löydy juuri laisinkaan, mutta proteiinia, kuituja, vitamiineja ja mineraaleja on tätäkin enemmän!