Näin kesän lähestyessä on monia juhlapyhiä, jolloin voi tehdä mieli lähteä syömään ravintolaan. Vapaapäiviä ei aina viitsi käyttää ruuanvalmistukseen, joten voi olla hyvä idea lähteä vähän tuulettumaan ja nauttimaan ravintolan antimista. Ehkäpä olet miettinyt jopa oman ravintolan perustamista jossain vaiheessa? Silloin voi esimerkiksi https://qred.com/fi/ palvelu olla hyvä vaihtoehto. Mitä ravintolassa sitten kannattaa oikein tilata ja syödä? Lue tästä hyvät vinkit ravintolakäyntiä varten niin varmistat, että osaat tilata itsellesi sopivat annokset.

Alkupalat

Monesti ravintolaan saavuttaessa on jo hieman nälkä. Ravintolan keittiöllä voi kuitenkin olla pitkästi jonoa, joten pääruokaa ei välttämättä saa ihan saman tien. Tällöin voi olla hyvä tilata jotain pientä alkupalaa, joka vie pahimman nälän. Alkupalatarjonta riippuu tietysti aina ravintolasta, onko kyseessä jokin tietty ravintola, vaikkapa meksikolainen tai kiinalainen. Monissa ravintoloissa alkupala-annokset ovat juustoja tai leipää. Joissain paikoissa on tarjolla myös esimerkiksi mozzarellatikkuja tai sipulirenkaita. Ne voivat olla hyvä valinta alkuun, ennen oikeaa pääruokaa, jotta saat pahimman nälän tunteen siirrettyä. Joissain paikoissa alkupalalla on tarjolla alkupalabuffet, jolla ainakin varmistat sen, että saat heti jotain suuhun pantavaa. Tarjolla on silloin yleensä salaattia, kurkkua, tomaattia, ehkä jotain hedelmää ja jotain ruokaisampaa salaattia. Tällä pääset hyvin alkuun, eikä vatsa ala kurnimaan kesken pääruoan odottelun. Monesti voi olla hyvä tilata myös jokin sekalainen annos, missä on vähän kaikkea. Monissa ravintoloissa on “sampler”-tyyllinen annos, jossa on samassa annoksessa vaikkapa muutama mozzarellatikku, pari sipulirengasta, juustoa ja leipää. Näillä pääsee hyvin alkuun, jos on liikkellä vaikkapa kaverin kanssa.

Pääruoka

Pääruoka kannattaakin miettiä tarkkaan. Oletko kana- vai liharuoan ystävä? Pidätkö kenties kalasta? Kaikki ravintolat eivät tarjoa kala-annoksia, koska sen valmistaminen vaatii yleensä vähän enemmän vaivaa. Jos ravintola on kuitenkin merellisistä herkuista tunnettu, kannattaa kala-annosta ehdottomasti maistaa. Jos olet liikkeellä päiväsaikaan ja sinulla ei ole kiljuva sudennälkä, voi esimerkiksi pasta-annos olla hyvä valinta. Esimerkiksi pastaa juusto-, pekoni- tai kanakastikkeella on hyvä valinta. Myös pizza saattaa tulla kyseeseen, mikäli haluat suhteellisen helppoa ruokaa suhteellisen nopeasti. Pizzan valmistus on yleensä melko nopea, joten et varmasti joudu odottelemaan ruokaasi tuntikaupalla.

Jos olet liikkellä illemmalla, niin silloin syödään yleensä hieman tuhdimmin. Kana- tai liha-annos on hyvä valinta. Kanaruokiakin on tarjolla yleensä monia erilaisia, esimerkiksi filettä erilaisilla kastikkeilla. Myös pihvejä on useimmiten tarjolla montaa erilaista, mutta jos haluat pelata varman päälle, niin pippuripihvi on lähes joka paikassa saman tyylinen ja siten myös melko varma valinta. Jos haluat maistella jotain paikallisia herkkuja, tai ravintolan omia erikoisannoksia, voit kysyä tarjoilijalta, mitä heillä olisi tarjolla. Tarjoilija kyllä kertoo mielellään heidän annoksistaan.

Jälkiruoka

Jos pääruoan jälkeen on vielä tilaa, voit harkita tilaavasi jälkiruokaa. Tarjolla on monesti ainakin kahvia ja sen lisäksi jotain kakkuja tai jäätelöannoksia. Jokin kevyt juustokakku toimii aina varmasti, ja jos oikein makeannälkä yllättää, voit hemmotella itseäsi vaikkapa suklaisella mutakakulla. Se vie kahvin kanssa kielen mennessään. Jotkut haluavat myös ottaa ruoan päälle vielä konjakkilasillisen, joka toimii myös ikään kuin jälkiruokana.